Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

„ISMERD MEG KÖZÖSSÉGED ÉRTÉKEIT” - KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ RENDEZVÉNY DR. TOLNAY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA – 2017.12.04. 8.00 ÓRAKOR

Elindult a Tűzről pattant…” pályázatunk a Gyöngyös mente térség 8 településén, mely eredményeként a közösségek aktív együttműködésével elkészült a civil, közösségfejlesztési stratégiánk

 

 

Az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület, az Európai Unió EFOP-1.3.5-16-2016-00511 számú pályázata lehetővé tette, a Gyöngyös mentén található 8 településen, Gyöngyösfaluban, Lukácsházán, Kőszegpatyon, Pusztacsóban, Nemescsóban, Kőszegdoroszlón, Kőszegszerdahelyen és Cákon elindulhasson egy, a civil közösségeket aktivizáló, azok tagságát segítő civil program.

Célunk a helyi fiatalok és idősek közösségeinek erősítése, támogatása, programjaik segítése. Tevékenységeiket, szervezeti munkájukat önkéntes civil koordinátor alkalmazásával összehangolva, természetben való aktív mozgásra alapuló rendezvényeik segítésével, tudásátadó és örökítő korosztályos megmozdulásaik fedezetének biztosításával szeretnénk a helyi civilek erősödését és önrendelkezési képességét fokozni.

Értékalapú Közösségfejlesztési rendezvényt tartottunk a Gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskolában december 04-én. A 8 település értékleltáraival, a hungarikum rendszerében már elfogadott értékeinkkel, értékhordozókkal kiadvány formájában megjelent gyűjteménye a Tájegységi kiadvány, mely a településekre jellemző és egyedi értékeit mutatja be, rövid leírással és fotókkal melyből rövidfilm is készült. A kisfilm levetítésére és a kiadványok kiosztására is sor került ezen a rendezvényen. Kellemes, beszélgetéssel összekötött, jó hangulatú idős és fiatal célcsoportot is bevonó közösségfejlesztő délelőttöt tölthettünk el, ahol az idősek elmesélhették feleleveníthették a fiataloknak a megélt emlékeket. A rendezvény eredményesen zárult, hiszen tapasztalatokkal és sok szép történettell távozott minden résztvevő.

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTJEK

Gencsapáti

Gencsapáti

Mentortelepülés
Cák

Cák

Mentortelepülés
Kőszegpaty

Kőszegpaty

TÉMA TOVÁBBI HÍREI

Ügyfélfogadási szünet - 2024.03.14

Ügyfélfogadási szünet - 2024.03.14

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

„Kárpát-medence kincsei” címmel rendeztek a helyi és a nemzeti értékek ismeretével kapcsolatos vetélkedőt bel- és külhoni általános iskolák 7. osztályos tanulói számára május 11-én, a Lakitelek Népfőiskolán; a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával.
„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

Konferencia a magyar csipkekészítés kultúrájának megőrzése érdekében