Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

„ISMERD MEG KÖZÖSSÉGED ÉRTÉKEIT” - KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ RENDEZVÉNY DR. TOLNAY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA – 2017.12.04. 8.00 ÓRAKOR

Elindult a Tűzről pattant…” pályázatunk a Gyöngyös mente térség 8 településén, mely eredményeként a közösségek aktív együttműködésével elkészült a civil, közösségfejlesztési stratégiánk

 

 

Az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület, az Európai Unió EFOP-1.3.5-16-2016-00511 számú pályázata lehetővé tette, a Gyöngyös mentén található 8 településen, Gyöngyösfaluban, Lukácsházán, Kőszegpatyon, Pusztacsóban, Nemescsóban, Kőszegdoroszlón, Kőszegszerdahelyen és Cákon elindulhasson egy, a civil közösségeket aktivizáló, azok tagságát segítő civil program.

Célunk a helyi fiatalok és idősek közösségeinek erősítése, támogatása, programjaik segítése. Tevékenységeiket, szervezeti munkájukat önkéntes civil koordinátor alkalmazásával összehangolva, természetben való aktív mozgásra alapuló rendezvényeik segítésével, tudásátadó és örökítő korosztályos megmozdulásaik fedezetének biztosításával szeretnénk a helyi civilek erősödését és önrendelkezési képességét fokozni.

Értékalapú Közösségfejlesztési rendezvényt tartottunk a Gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskolában december 04-én. A 8 település értékleltáraival, a hungarikum rendszerében már elfogadott értékeinkkel, értékhordozókkal kiadvány formájában megjelent gyűjteménye a Tájegységi kiadvány, mely a településekre jellemző és egyedi értékeit mutatja be, rövid leírással és fotókkal melyből rövidfilm is készült. A kisfilm levetítésére és a kiadványok kiosztására is sor került ezen a rendezvényen. Kellemes, beszélgetéssel összekötött, jó hangulatú idős és fiatal célcsoportot is bevonó közösségfejlesztő délelőttöt tölthettünk el, ahol az idősek elmesélhették feleleveníthették a fiataloknak a megélt emlékeket. A rendezvény eredményesen zárult, hiszen tapasztalatokkal és sok szép történettell távozott minden résztvevő.

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2022. július >
H K SZ CS P SZO V
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PROJEKTJEK

Gencsapáti

Gencsapáti

Mentortelepülés
Cák

Cák

Mentortelepülés
Kőszegpaty

Kőszegpaty

TÉMA TOVÁBBI HÍREI

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

„Kárpát-medence kincsei” címmel rendeztek a helyi és a nemzeti értékek ismeretével kapcsolatos vetélkedőt bel- és külhoni általános iskolák 7. osztályos tanulói számára május 11-én, a Lakitelek Népfőiskolán; a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával.
„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

Konferencia a magyar csipkekészítés kultúrájának megőrzése érdekében
30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

Idén került 30. alkalommal megrendezésre Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat, melynek isaszegi állomásán április 6-án megemlékeztek mind a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratról, mind annak dicsőséges nyitányáról, az isaszegi csatáról. A környékbeli településeket is érintő rendezvény során az önkormányzatok és a hagyományőrző egyesületek több programot biztosítottak az érdeklődők számára.