Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Próba felirat a képhez

A versenysorozatra több mint 600 csapat küldte be jelentkezését, az április végén megtartott elődöntőből végül 12 anyaországi és 12 határon túli csapat jutott be a május 11-én megtartott döntőbe. A vetélkedő feladatai a Hungarikumok Gyűjteményének részét képező nemzeti értékek, valamint a versenyen résztvevő iskolák és környékének helyi értékeinek ismeretén alapultak.

Folytatódik a hungarikum mozgalom további erősödése; értékőrző, értékfeltáró klubmozgalom indul a Kárpát-medencében – jelentette be a vetélkedőn Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja értékelő beszédében elmondta: nagy próbatétel volt, de mindenki jól vizsgázott a megmérettetésen, majd az idén ősszel folytatódó versenysorozaton való további részvételre, a nemzeti értékekkel kapcsolatos tudásuk bővítésére biztatta a diákokat.

Mélyek és egyértelműek a gyökereink a Kárpát-medencében, otthon vagyunk minden szegletében, azért is kell megbecsülnünk értékeinket, hogy a magyar jövőt biztosítsuk a közvetlen környezetünkben – hangsúlyozta a versenyen szintén jelen lévő Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.

A döntő dobogósai: a harmadik helyezett csákvári, a második helyezett dávodi, és a győztes csíkszentdomonkosi csapat tanulói hungarikumokat bemutató kiránduláson vesznek részt augusztus végén.

(FM Sajtóiroda)

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. július >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

PROJEKTJEK

Gencsapáti

Gencsapáti

Mentortelepülés
Cák

Cák

Mentortelepülés
Kőszegpaty

Kőszegpaty

TÉMA TOVÁBBI HÍREI

Ügyfélfogadási szünet - 2024.03.14

Ügyfélfogadási szünet - 2024.03.14

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

„Kárpát-medence kincsei” címmel rendeztek a helyi és a nemzeti értékek ismeretével kapcsolatos vetélkedőt bel- és külhoni általános iskolák 7. osztályos tanulói számára május 11-én, a Lakitelek Népfőiskolán; a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával.
„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

Konferencia a magyar csipkekészítés kultúrájának megőrzése érdekében