Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Elkészült a Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktár

Elkészült a Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktár

 

A Vas megyei Felső-Gyöngyösmente kilenc települése a Hungarikum 2016 pályázat, a Herman Ottó Intézet, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Vas megyei Megyei Érték Bizottság támogatásával, az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület gondozásában elkészítette és publikálta Helyi Értéktárait, azokat dokumentálta, Tájegységi Értéktár Bizottságot alapított, s hozzá Tájegységi Értéktárba felvételre javasolta közel félszáz értékét.

Ezen értékeket kiadványba foglalva, ünnepélyes keretek közt nyújtottuk át 2016 december 09-én a meghívott vendégeinknek, közreműködő szakembereinknek. A gyűjteményes mappákat a Hungarikumokért felelős V. Németh Zsolt államtitkár úron kívül átvehették a térség polgármesterei, Helyi Érték Bizottság Elnökei, Tausz István úr a Megyei Értéktár Bizottság Elnöke, Éles Krisztina, az NMI Irodavezetője.

Remek hangulatú Zárórendezvényünkön az egybegyűltek, méltón tudták, kötetlen állófogadás keretén belül, megünnepelni közös munkájuk eredményét!

!/webimages/files/Ta_jegyse_gi fu_zet+(1).pdf

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2023. december >
H K SZ CS P SZO V
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PROJEKTJEK

Gencsapáti

Gencsapáti

Mentortelepülés
Cák

Cák

Mentortelepülés
Kőszegpaty

Kőszegpaty

TÉMA TOVÁBBI HÍREI

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

„Kárpát-medence kincsei” címmel rendeztek a helyi és a nemzeti értékek ismeretével kapcsolatos vetélkedőt bel- és külhoni általános iskolák 7. osztályos tanulói számára május 11-én, a Lakitelek Népfőiskolán; a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával.
„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

Konferencia a magyar csipkekészítés kultúrájának megőrzése érdekében
30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

Idén került 30. alkalommal megrendezésre Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat, melynek isaszegi állomásán április 6-án megemlékeztek mind a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratról, mind annak dicsőséges nyitányáról, az isaszegi csatáról. A környékbeli településeket is érintő rendezvény során az önkormányzatok és a hagyományőrző egyesületek több programot biztosítottak az érdeklődők számára.