Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

„Ismerd meg a Vas megyei Gyöngyös-menti Tájegység értékeit!” kisfilm elérhetősége

Tisztelt Tagtársunk!

A Hungarikum-2017 Pályázat anyagi támogatásával lehetőségünk nyílott a 2016-os évben összegyűjtött és rendszerezett Vas megyei Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktár aktualizálására és újra kiadására, illetve valamennyi térségi háztartásba való eljuttatására. Az értékeink népszerűsítésére, a világháló adta eszközöket is igénybe véve egy a népszerű videómegosztó felületre feltöltött, a kiadvány képi és szöveges anyagára épülő képi-animált kisfilmet készítettünk. Őrvidéki zenei motívumokkal aláfestett, feliratozott és narrált mozgóképes anyagunk könnyen befogadható információval látja el a Tájegységünk értékeit megismerni vágyó embereket.

„Ismerd meg a Vas megyei Gyöngyös-menti Tájegység értékeit!” kisfilm az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=5Vj0OcJVH-k&feature=share

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2023. december >
H K SZ CS P SZO V
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PROJEKTJEK

Gencsapáti

Gencsapáti

Mentortelepülés
Cák

Cák

Mentortelepülés
Kőszegpaty

Kőszegpaty

TÉMA TOVÁBBI HÍREI

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Figyelem! Ügyfélfogadás szünetel!

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

Hungarikum vetélkedő a Lakitelek Népfőiskolán

„Kárpát-medence kincsei” címmel rendeztek a helyi és a nemzeti értékek ismeretével kapcsolatos vetélkedőt bel- és külhoni általános iskolák 7. osztályos tanulói számára május 11-én, a Lakitelek Népfőiskolán; a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával.
„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

„Élő jelképe maradt egy élő közösségnek...”

Konferencia a magyar csipkekészítés kultúrájának megőrzése érdekében
30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

30. Tavaszi Emlékhadjárat – Isaszegi Csata

Idén került 30. alkalommal megrendezésre Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat, melynek isaszegi állomásán április 6-án megemlékeztek mind a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratról, mind annak dicsőséges nyitányáról, az isaszegi csatáról. A környékbeli településeket is érintő rendezvény során az önkormányzatok és a hagyományőrző egyesületek több programot biztosítottak az érdeklődők számára.