Európai Szociális Alap, felső banner
Európai Mezogazdasági Vidékfejlesztési Alap bannere
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Európai Unió bannere
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Október 30-án lejár a kifizetési kérelmek benyújtásának határideje a vidéki alapszolgáltatások jogcímen!

Tisztelt Ügyfelünk!
 
A vidéki alapszolgáltatások 2015. jogcímen hamarosan lejár a művelet megvalósításának, valamint a kifizetési kérelmek benyújtásának határideje!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet 3. § (2) bekezdése alapján a műveletet 2015. október 30-ig kell megvalósítani, valamint legkésőbb ugyanezen időpontig köteles az ügyfél a kifizetési kérelmet benyújtani.
Felhívjuk azon ügyfelek szíves figyelmét, akik a megrendelt gépjármű forgalmazójától a szállítás késedelméről kaptak tájékoztatást, amennyiben lehetőségük van más forgalmazónál rendelkezésre álló eltérő gyártmányú gépjármű határidőben történő beszerzésére, akkor éljenek a támogatási rendelet 9. §-ában foglalt rendelkezések szerinti gépjárműtípus módosításának lehetőségével. 

A gépjárműtípus módosításának kezdeményezésére a kifizetési kérelemmel egyidejűleg, annak benyújtásakor van lehetőség. Módosítás kizárólag a támogatási rendelet 6. § (2) bekezdésében írt és a támogatási határozatban szereplő gépjármű-kategórián belül (terepjáró személygépjármű, mikrobusz I. M1, kisbusz M2 és mikrobusz II. M1) lehetséges. A támogatási rendelet 3. számú mellékletében részletezett gépjármű-kategória paramétereivel azonos vagy magasabb műszaki követelményekkel rendelkező gépjárműtípus beszerzése támogatható a kifizetési kérelem elbírálása során. A gépjárműtípus módosítására vonatkozó kifizetési kérelemhez csatolni kell legalább két darab, egymástól független árajánlatadótól származó, azonos műszaki tartalommal rendelkező árajánlatot, valamint az elfogadni kívánt árajánlat választásának indoklását. 

A kifizetési kérelem benyújtásának részleteiről – egyebek mellett az arculati elemek kihelyezésével kapcsolatban is - az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások kifizetésének igényléséről szóló 89/2015. (VII. 29.) számú MVH közlemény nyújt részletes iránymutatást.
További tájékoztatás az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen kérhető.