Európai Szociális Alap, felső banner
Európai Mezogazdasági Vidékfejlesztési Alap bannere
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Európai Unió bannere
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Borász szakképzés Kőszegen

Borász szakképzés indul ősztől a Pannon Egyetem Kőszegi Kampuszán a KRAFT-projektnek köszönhetően.

 

Szőlő- és borgazdasági szakmérnöki / szaktanácsadói szakirányú

továbbképzési szakot indít a

Pannon Egyetem Kőszegi Kampusza (Kőszeg 9730 Chernel utca 14.)

2016 őszétől.

 

Jelentkezés feltételei:

Felsőfokú végzettség

  • az agrár képzési terület alapképzési szakjain megszerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vagy a műszaki képzési terület a biomérnöki, vegyészmérnöki vagy gépészmérnöki alapképzési szakon végzettek szakmérnöki oklevelet szerezhetnek
  • egyéb felsőfokú végzettség esetében szaktanácsadói oklevél szerezhető

Jelentkezés helye: Pannon Egyetem Kőszegi Kampusz

-         Raposa Veronika, Tanulmányi ügyintéző

-      9730 Kőszeg, Chernel utca 14.

-      tel: 06-94-200-535

-          e-mail: admissions@pek.uni-pannon.hu

Határidő: 2016. augusztus 31.

Képzés időtartama: 4 félév

Tandíj: 180.000 HUF/félév

Szakfelelős: Dr. Kocsis László egyetemi tanár, tanszékvezető, a Pannon Egyetem rektor helyettese

Ajánljuk a képzést azoknak, akik jelenleg is szőlőtermesztésben, borászatban dolgoznak, vagy ilyen területen szeretnének a jövőben elhelyezkedni, vállalkozni. A szakon végzettek saját gazdaság kialakítását tervezhetik, illetve fejleszthetik jelenlegi vállalkozásukat.

Tovább lehetőségük nyílik hazai nagy felületen gazdálkodó vállalkozásokban termelésirányítói munkakör betöltésére mind a szőlőtermesztésben, mind a borászatokban.

A képzés célja, hogy a továbbképzésben résztvevők

  • megismerjék a világ és hazai szőlő- és bortermelés helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit
  • elsajátítsák a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit
  • megismerjék a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.

További információk + jelentkezési lap:

www.pek.uni-pannon.hu