Európai Szociális Alap, felső banner
Facebook
Európai Unió logó
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Szüret - Közösségfejlesztő rendezvény - Gyöngyösfalu

A Szőlőfürt Egyesület szervezésében 2019. szeptember 24-én került megrendezésre a „Szüret” közösségfejlesztő rendezvény. 
Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság! Mint ahogy az az egyesület nevében is szerepel „szőlőfürt”, ahol főszereplő a szőlő, bor, vidámság, jó hangulat, közösség, összetartás, programok…
Egyesületünk több tagja is borosgazda, szőlő van bőven, így jött az ötlet, hogy délelőtt szüretelés a Pösei hegyen, boros gazdáinknál, ahol a fiataljaink ismerkedtek a szőlő darálóval és a szőlőpréssel. Bizony ismerkedni kellett, mert a mostani fiatalok nem nagyon ismerik már ezeket a dolgokat. Nagyon ügyesen tanultak, lett is must bőven. A jó hangulatú, nótázással zajló szüretelés gyors sikerrel végződött.  A bátrabbak beneveztek a borkóstolásba és gumicsizmadobó versenybe is. Az önkéntesek közben finom ebéddel készültek, amit a dolgos szüretelők hamar elpusztítottak. A délután pedig a környező település egyesületeivel összefogva, családi, baráti társaságokkal, ki jelmezben, ki anélkül felvonulással egybekötött remek mulatságot hozott össze. Traktorokkal, lovas szekerekkel, lovakon, gyalogosan vonult a vidám menet. Közben több állomáson megállva kisebb táncos, dalos műsorokkal szórakoztatták a település kíváncsi lakosait. A végállomáson az önkéntesek szendvicsekkel, süteményekkel, italokkal várták a vonuló menetet. Táncos, dalolós, beszélgetős esttel zárult az élményekben gazdag nap!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTEK