Európai Szociális Alap, felső banner
Facebook
Európai Unió logó
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Pincés Kemencés - Hegybejárás - Közösségfejlesztő rendezvény

November 17-én immár hagyományosan megrendezésre került a Lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezésében a „Pincés Kemencés Őszi Hegybejárás” közösségfejlesztő rendezvény a  Lukácsházi Csömötei szőlőhegyen.

A pincés kemencék (pályázat útján nyert kemencék) gazdái nyitottak ki ezen a napon, ahol vendégül látták az idelátogatókat, ahol a különféle kemencébe került finomságok (langalló, lángos és egyéb kemencés étkek) kerültek kóstolásra. Különféle süteményeket, aszalványokat is kínáltak a helyi gazdák. A Kilátó lábánál is finomabbnál finomabb, a táj jellegzetes ételeivel várták a vendégeket a helybeliek.

Az önkéntesek kipakolták portékáikat, melyeket adomány formájában megvásárolhattak a rendezvényre látogatók. Disznóságok, lekvárok, szörpök, terménydíszek vásárlására is volt lehetőség.

Érdekes előadáson vehettek részt az érdeklődök, mely az aszalás rejtelmeibe, majd a borkészítés titkaiba nyújtott némi betekintést.

A rendezvény a fiatalok számára egyben egy tudásátadás is volt, hiszen elsajátíthatták az idősek által átadott és közösen elkészített aszalványok és sütemények receptjeit, a kemencében való sütés, főzést, a régi borkészítés folyamatait és a szükséges eszközök használatát is megtanulhatták.

Gesztenyesütés és kellemes harmonikaszó tette kellemessé ezt az őszi rendezvényt.

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTEK