Európai Szociális Alap, felső banner
Facebook
Európai Unió logó
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Növényekből született csodák - Közösségfejlesztő rendezvény - Nemescsó

Május 17-én a Tézsula Hagyományőrző Egyesület megrendezte a „Növényekből született csodák”, hagyományteremtő és közösségfejlesztő rendezvényét, melyre nem csak a falu lakossága, hanem a közeli települések is meghívottak voltak.
Az ünnepség célja az volt, hogy a Nagyanyáink segítségével, a régi kor hangulatát, zamatát, illatát felelevenítve, egy családias, hangulatos, meghitt napot tölthessenek el a résztvevők és hazavigyék magukkal az itt kapott élményeket. tapasztalatokat, tudást. Talán ezt az élményt sikerült a résztvevőknek átadni.
A szakavatott idősebekkel a fiatalok elindultak, összegyűjtötték közösen a gyógynövényeket. A jól bevált recepteket az idősek (nagyanyák), elkészítették, tudásukat átadva a fiatalabb generációknak. A régi házi receptek ízeinek felidézése és készítése után, mindenki kóstolót is kapott ezekből a remek ételekből, italokból. A falusi „gasztronómiai” nap létrejöttén, idős, fiatal egyaránt megmozdult és kivette a részét. A végén az elmaradhatatlan nótázás tette teljessé a vidám hangulatú rendezvényt.
A recepteket pedig kiadvány formájában is szeretné az egyesület megjelentetni, hogy mindenki otthonába eljuthasson, hogy a régi hagyományok fennmaradhassanak a fiatalok számára.
 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTEK