Európai Szociális Alap, felső banner
Facebook
Európai Unió logó
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Május ünnepe - Közösségfejlesztő rendezvény - Gyöngyösfalu

A Szőlőfürt Egyesület szervezésében 2019. május 31-én került megrendezésre a „Május ünnepe”, májusfa kitáncoló közösségfejlesztő rendezvény. 
A program immáron harmadik alkalommal került megrendezésre. Az idén Ludad falurészen zajlódott, ismét a lakosság megszólításával. A cél az idősebb lakosoknak is teret adni a közösségi életre, lehetőséget adva egy kellemes délután eltöltésére. Valamint hagyományteremtő céllal, az idősebb generáció segítségével, az ő emlékeikből visszaállítani a régi májusfa kitáncolást és átadni azt a fiatal generáció számára. Az önkéntes fiatalok bevonásával a helyi nyugdíjas klub is segítette az előkészületeket.
Meghívást kaptak A helyi általános iskola diákjai, a jól működő tánccsoport ifjai mutatkoztak be. Itt voltak a bucsui Rezedák táncegyüttes tagjai, akik nagyon jó hangulatba hozták a szép számmal kilátogató közönséget. Eljöttek a Derű néptánccsoport tagjai, kik a helyi és szomszéd településen lakó asszonyokból áll, izgalmas üvegtánccal lepték meg a közönséget. Vidám, közös táncház kerekedett. A hagyományos licit sem maradt el, hogy a fa tartozzon valakihez. Ezután került sor a májusfa döntésre a megjelentek bevonásával. A rendezvényen a környék civil egyesületei is megjelentek. Az önkéntesek kis harapnivalókkal, hűsítőkkel készültek. A sokakat megmozgató, rendkívül vidám rendezvény, táncos, dalos, beszélgetős estével zárult.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTEK