Európai Szociális Alap, felső banner
Facebook
Európai Unió logó
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

Családi Kaland a szabadban - Közösségfejlesztő rendezvény - Gyöngyösfalu

Az alapítvány szervezésében immáron hagyományteremtően második alkalommal szervezték, bonyolították le a „Családi kaland a szabadban” rendezvényt. Elsődleges cél az volt, hogy az iskolás és óvodás gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel együtt, a természetben egy kötetlen, jó hangulatú rendezvényen vegyenek részt, mely amellett, hogy lehetővé teszi, hogy többféle sportegyesület munkájával megismerkedjenek, jelentős szerepet játszik a közösség fejlődésében. Ehhez a környéken aktívan működő sportegyesületek lettek segítségül hívva, akik egy rövid produkció keretein belül megmutatták, hogy mivel is foglalkoznak. Az egyesületek rövid edzésekkel tették lehetővé, több generáció részvételét egy-egy programon, ami mindegyiküknek élményt nyújtott, ezzel is lehetővé téve a közösségfejlesztést.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek valós képet szerezhessenek a környezetükben működő egyesületek munkájáról, hogy a lehető legtöbb mozgásformával ismerkedhessenek meg testközelből, így ki tudják választani a nekik tetszőt, megtalálhatják, hogy mihez van tehetségük és a szülők is valós képet kaphatnak az egyesületek munkájáról.
Az egészségnapként is megemlíthető rendezvényen szakértők tartottak előadást az egészséges táplálkozás keretein belül. Megismertették, főként a gyerekekkel, hogy az egészséges ételből is lehet finomságokat varázsolni. Ezeket a helyszínen közösen el is készítették és kóstolták.
Vidám, jó hangulatú akadályversenyre került sor a délután, díjazással. Tartalmas, egészséges napot zárt az alapítvány.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

ESEMÉNYEK

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

PROJEKTEK