Európai Szociális Alap, felső banner
UTIRO Térségfejlesztő Egyesület
Facebook
Utiró Térségfejleszto Egyesület logója

Hírek /

HELYI ÉRTÉKET KÖZVETÍTŐ TÉRSÉGI DISSZEMINÁCIÓS FÓRUM OSZKÓI-SZŐLŐHEGY - Gyüttment Fesztivál

Ahol több száz éves tölgyek és ősi gyümölcsfák gyökereznek mélyen a földben, ahol gémeskút és zsúpfedeles présházak mesélnek a régi világról, ahol egy lelkes közösség őrzi, ápolja őseink munkáját, ez az Oszkói – szőlőhegy, itt lelte meg idei otthonát a Gyüttment Fesztivál, ahol mi is az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület is részt vettünk, mint helyi értéket közvetítő szerepben.

Ez a példaértékű szeretettel és odaadással óvott, gondozott szőlőhegy tette lehetővé, hogy egyesületünk képviseletében a munkaszervezet az értékközvetítők segítésével és az egybegyűltek információs igényének kielégítésével szolgálhassa a rendezvény sikeres lebonyolítását.

Az érdeklődők számára ezen a helyszínen is a helyi értékekre alapuló, fiatalok részére való értékátadás fontosságát hangsúlyoztuk.

Az egyesület az EFOP-1.3.5-16 „Tűzről pattant…”pályázata, valamint a LEADER „Vasakarat” HFS-ben megfogalmazott, fiatalok helyben tartását, helyi boldogulását segítő eddigi  közösségfejlesztő tevékenysége tette lehetővé, hogy az észak vasi jó gyakorlatokat itt Oszkón is bemutassuk. Ezek a tevékenységek, a fiatalok és az idősek közti tudás átadás, természetben való aktív mozgás, hagyományaink, örökségünk megőrzése, átadása, közösségi programok, rendezvények, megmozdulások, melyek alapcélja közösségeink megerősítése, ezáltal az élhető vidék megteremtése.

Az elméleti előadások mellett, egyesületünk munkaszervezete,a tudásátadás jó gyakorlataként, a már elsajátított langalló készítés hagyományát mutatta be a népes érdeklődő célcsoportnak.

A rendezvényt sok érdeklődő látogatta, ami vidám jó hangulatban zajlott.

KÖTELEZŐ KÖZZÉTÉTEL

title
title

ESEMÉNYEK

< 2024. május >
H K SZ CS P SZO V
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

PROJEKTJEK